(Detta är en kort text om vem jag är, var jag kommer ifrån både politiskt och personligt, varför jag gick in i politiken, varför jag tycker som jag gör och mycket mer. Jag skriver detta i hopp om att fler politiker ska komma närmre den vardagliga människan och tvärtom. Jag hoppas att någon kan finna sig i min berättelse och kanske får inspiration i sitt eget liv.) 

Var kommer jag ifrån och varför är jag på Gotland?

Jag heter som sagt Konrad Olsen och är 19 år gammal. Jag kommer ursprungligen från Kävlinge i Skåne, är dansk på min pappas sida, svensk på min mammas sida. När jag var mindre så bodde jag dessutom på Färöarna vilket har bidragit till min fascination med en nordisk union då jag har blivit influerad av väldigt många olika nordiska kulturer genom mitt liv. Av att jag bodde på Färöarna är kanske också anledningen till varför jag var dragen till att bo nu på Gotland, då ö-kultur, människors vänlighet och närheten till havet är något helt speciellt. För nuvarande studerar jag företagsekonomi vid Campus Gotland och har varit med i Liberalerna Gotland sedans jag kom till ön. 

 

Min väg in i politiken

Min väg in i politiken är på ett sätt en framgångssaga. Jag började 2018 på ett historievetenskapligt gymnasieprogram i Lund på Katedralskolan. Jag var främst dragen till programmet pga min lust till att lära mig hur och varför vårt samhälle fungerar som det gör, men också av min vilja att fundera ut var jag står politiskt. Det var då jag kom fram till min så kallade politiska inriktning - Liberalism, bland- politik och realpolitik. Gymnasietiden var dock ingen höjdare för mig, jag led genom hela gymnasietiden av depression, ångest och panikattacker - det var många gånger jag inte trodde jag skulle överleva. Men jag hade tur, för det var när jag nådde själva ‘avgrunden av livet’ som jag blev inspirerad av en entreprenörs framgångsberättelse. Han hade liknande förutsättningar men han vågade drömma och skapade sitt företag. Jämfört med alla kurator timmar jag gick igenom för att överleva min tillvaro gav han mig mer hopp genom sin berättelse än alla de timmar sammanlagt. Dagen efter gick jag med i Liberalerna för att jag ville skapa ett bättre samhälle där människor inte bara ska ha chansen till att göra sin dröm till verklighet men också modet till att göra det.

 

Mina principer

Varför jag gick med i Liberalerna var inte för att de var advokat för de liberala idéerna. Jag har faktiskt en rätt negativ syn på ideologiska riktlinjer och principer då de boxar in ett partis och personers möjligheter till att göra rätt. I vissa situationer behövs liberalism i andra konservatism och ibland socialism. Nej, jag gick med i Liberalerna för att de har idéer som är starkt anknutna till verkligheten, deras argument baseras på de verkliga situationerna och inte på en ideologis manifest. 

 

Jag har också kommit fram till att bland politik och mitten politik är den bästa vägen fram. Januari-avtalet var ett försök till att skapa en sådan politik, men var gjord under dåliga omständigheter. Bland politik är försöket till att skapa ett stabilt samhälle som enar dagens 2 block. Genom att partier samarbetar mellan blocken så kommer vi uppnå en politisk mitt som avspeglar samhället och hela tiden förskjuts långsamt mot den riktningen samhället går. Alternativet till bland politik är idag att vi ger kant partierna den avgörande makten något som inte är hållbart.

 

Min dröm är att skapa ett samhälle där alla ska få uppnå sin dröm. En politik som avspeglar det riktiga samhället. Beslut som är förankrade till den sanna verkliga situationen, och att partier samarbetar för samhällets bästa. 

När jag någon dag står och ska representera dig, då vill jag se dig i mina beslut, dina problem, dina drömmar.

DSC06934.jpg